Husregler Haraldsgård AB

För att alla ska kunna trivas under samma tak finns det några saker du behöver tänka på.

Vatten är en bristvara på Stockholms skärgårdsöar. Därför ber vi dig att tänka på vattenmängden du använder. Stäng av vattnet när du tex borstar tänderna.

Tänk på att visa hänsyn till andra gäster samt grannar. Visa hänsyn mot dina rumskamrater som vill gå och lägga sig tidigt, eller inte vill bli väckta när du går upp.

  • Tystnad mellan kl 22-07.

Håll ordning på dina prylar.

Lägg aldrig resväskor i sängarna, det kan vara svårt att veta vilka fripassagerare du har fått med dig och som nu vill flytta in hos oss.

Lägg inte väskor på golvet framför fönster eller dörrar. Dessa fungerar som nödutgång och vid brand behöver ni snabbt kunna ta er ut utan att snubbla på ert bagage. Det är heller inte kul att snubbla över en väska mitt i natten när man har bråttom till WC. Det blir även mycket lättare att städa golven för oss.

Prata inte i telefon sent på kvällen/natten på rummet, det är bättre att göra det i samlingsrummet. Tänk på omgivningen och prata inte i högtalartelefon.

Använd hörlurar när du tittar på film eller gör någonting annat som låter på din telefon, padda eller laptop.

Dörren till rummet stängs med ett ljudligt ”klonk”. Dörrstängarna måste dra igen dörren hårt för att garantera brandskyddet. Håll i dörren när den stängs när andra ligger och sover på rummet. Dörrstängarna får under inga omständigheter kopplas bort eller trixas med. Straffavgift debiteras med 5000 kr per dörrstängare.

Använd inte andra sängar än de som står i ditt välkomstbrev eller kuddar och täcke från andra sängar. Även om sängen är ledig just nu kan det komma någon sent på natten. Fråga gärna om du behöver extra sängkläder. Sängen får inte under några omständigheter användas utan sänglinnen. Det är inte accepterat med sovsäck eller att sova på överkastet. Straffavgift för detta är 1000 kr per säng.

Rökning är absolut inte tillåten inne på vandrarhemmet, det hjälper inte att du öppnar fönstret, det är fortfarande förbjudet. ”Rökruta” finns anvisat på gården tillsammans med en stor askkopp.

Köket delas med andra gäster och det är respektive gästs skyldighet att städa och diska efter sig. Ställ inte disk i vasken! Ställ tallrikar, glas och bestick i diskmaskinen. Är diskmaskinen full av smutsig disk så starta den, diskmaskinstabletter finns i skåpet mellan vaskarna. Är disken ren, töm maskinen. Grytor och stekpannor diskar du i vasken och låter torka i diskställen. Vi debiterar 350 kr/tim för att ta hand om oredan (om och när det behövs). Släng dina sopor, vi tänker på miljön så sopsortera tack.

Brandvarnaren i köket reagerar på kraftigt stekos eller om dina rostade mackor börjar brinna. Stek på lite lägre värme, sätt på fläkten och ha koll på dina grejor, både i ugnen och brödrosten. Ett besök av brandkåren kostar minst 11 000 kr för den som orsakat besöket.

Kolla lite hur det ser ut när du duschat eller använt WC. Skulle du tycka det var ok att det såg ut såhär när du kommer nästa gång? Använd borstarna.

Har du hyrt lakan skall dessa lämnas in vid utcheckning. Vänligen lämna påslakan, underlakan, handduk samt örngott i de påsar du fått vid incheckningen på sängen när du checkar ut (täcke, kuddar och madrasskydd lämnas kvar i sovalkoven). Skulle något saknas kommer vi att debitera er 250 kr för varje saknat linne. Se till att lämna rummet i det skick det var när du kom. Stäng fönster. Borttappade nycklar debiteras med 550:- SEK

Barn och ungdomar under 18 år måste alltid ha en ansvarig vuxen närvarande på vandrarhemmet.

Lämna aldrig värdesaker utan uppsikt, varken på rummet eller i allmänna utrymme.

Lämna inte fönster öppna när ni inte är på rummet eller era värdesaker utan uppsikt när fönstret är öppet. Det är lätt att kliva in utifrån, och vi kan inte sätta galler för då det blir det extra jobbigt att ta sig ut snabbt om det skulle behövas. Samtliga fönster räknas som nödutgångar och får på inget sätt blockeras.

Töm dina kläder från alla småprylar (spik, nycklar, mynt osv) innan du stoppar dem i tvättmaskinen. Reparationskostnaden debiteras den som orsakat problemet.

Den som inte följer reglerna riskerar att bli ombedd att checka ut omedelbart utan att få några pengar tillbaka.